1 Eylül 2009 Salı

Altın Sağlıktır

Altın bir soy metaldir. Bu yüzden paslanmaz ve kolay kolay diğer maddelerle bileşik yapmaz.
Altın bu özelliği sebebi ile tıpta oldukça yaygın olarak kullanılır. Pek çok protez altından yapılır. Çünkü yabancı maddelere karşı savunmaya geçen vücut altına tepki vermez. Her insanın vücudunda belli oranda çözülmüş altın bulunur.

Nikel gibi maddeler insanda alerji ve cilt hastalıklarına yol açarken altın bunları önler. Altın ayrıca ışıltısı ve parıltısı ile insana sıcaklık ve huzur verir. Altın iyi bir iletkendir ve bu yüzden vücuttaki statik elektriğin en iyi şekilde atılmasını sağlar.
Altın çok çabuk soğur ve çabuk ısınır. Altın vücuda takılınca derhal vücut sıcaklığına ulaşır bu yüzden diğer metal takılar soğuk his verirken altın insana doğal ve sıcak gelir.
Bu özelliği altının psikolojik olarak faydalı olabileceğini de gösterir.
Altın takan insanlar dışa dönük ve huzurlu insanlardır. Altın parlak ve değerlidir. Altın takan insanın kendine güveni artar ve kendini değerli hisseder özdeğeri artar. Bu sebepten pek çok kültürde altının yeri büyüktür. Hintliler ve Çinliler altına çok düşkündür. Ayrıca rap ve hip hop kültüründede altın bir zenginlik ve statü simgesi olarak göze çarpar. Rap yıldızlarının altına olan düşkünlüğü bunun bir statü göstergesi olmasından ve insanın kendine verdiği değeri göstermesi yüzündedir.

Altın tüm bunların yanısıra iyi bir yatırım aracıdır. Bu özelliği ile dahi insan beynine huzur verir endişelerden korur. Çünkü para ve hisse senedi gibi değerinin değişmesi mümkün değildir. Altının değeri yer ve zamandan bağımsızdır. Şayet uzaylılar dünyayı ziyaret etseydi onlarında boyunlarında tıpkı rap yıldızları gibi altın takılar olurdu çünkü yapı itibari ile kusursuz evresnesl değere sahip bir metaldir altın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder